Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Home Nieuws Veterinary Anesthesia Day

Veterinary Anesthesia Day

Datum: apr 18, 2023 IJsselstein

15 april was het zover: de tweede editie van de VAD, Veterinary Anesthesia Day in samenwerking met VETAN! Het hotel bij Van der Valk in Utrecht was het decor van een leuke en gezellige dag met een heerlijke lunch. Wat was er allemaal te doen tijdens de VAD? Check het hieronder:

Lezingen: Tijdens de lezingen werden diverse onderwerpen besproken die belangrijk zijn voor het leveren van anesthesiologische zorg. De lezingen waren toegankelijk voor zowel dierenartsassistenten als dierenartsen. De uiteenlopende onderwerpen werden door verschillende sprekers verzorgd. De organisatie van Veterinary Anesthesia Day koos er bewust voor om zowel sprekers uit humane geneeskunde als diergeneeskunde te benaderen voor een lezing aangezien wij veel van elkaar kunnen leren. De basis van het vak anesthesiologie is immers voor iedereen hetzelfde! De lezingen werden op een interactieve manier georganiseerd zodat er altijd ruimte was voor het stellen van vragen waardoor er ook meer theoretische diepgang gecreëerd wordt.

Workshops: Na de vele vragen omtrent praktische tips & tricks over het bedienen van (anesthesiologische) apparatuur, werden er ook dit jaar verschillende workshops aangeboden! Samen met V-Gel en Stöpler organiseerde wij workshops waarbij de benodigde anesthesiologische apparatuur op een praktische wijze werd uitgelegd. Daarnaast was er ook de kans om te oefenen met de apparatuur en vragen te stellen omtrent troubleshooting.

Simulatietrainingen: Briefing: de casus werd ingeleid en besproken met de hele groep (zowel deelnemers als observatoren). Hadden jij of jouw collega’s specifieke leerdoelen? Dit kon aangegeven worden bij de instructeur zodat jullie dit in een veilige setting konden oefenen! 

Uitvoering: het scenario werd uitgevoerd door de deelnemers waarbij zij theoretische kennis toepasten in een veilige leeromgeving. De participanten konden op deze manier ook (niet) technische vaardigheden binnen teamverband oefenen.

Debriefing: een evaluatie van het scenario werd met de hele groep deelnemers en observatoren uitgevoerd. Tijdens deze fase van de simulatietraining werd er klinisch geredeneerd en de theorie gekoppeld aan de praktijk. Men kon op deze moment van elkaar leren waardoor fouten en incidenten opgevangen werden en het beslissingsproces goed verliep. 

Hierbij een sfeer impressie van een onwijs leuke en zeer geslaagde dag:

Winkelwagen

U heeft nog geen producten toegevoegd