Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Home Nieuws Veterinary Anesthesia Day

Veterinary Anesthesia Day

Datum: apr 15, 2024 IJsselstein

Na twee geslaagde edities was het tijd voor de derde editie, en wel op 13 april 2024! Wat was er allemaal te doen tijdens de VAD? Check het hieronder:

Lezingen: Tijdens de lezingen werden diverse onderwerpen besproken die belangrijk zijn voor het leveren van anesthesiologische zorg. De lezingen werden gesplitst in Main en Advanced stream, toegankelijk voor zowel dierenartsassistenten als dierenartsen. De uiteenlopende onderwerpen werden door verschillende sprekers verzorgd. De organisatie van Veterinary Anesthesia Day koos er bewust voor om zowel sprekers uit humane geneeskunde als diergeneeskunde te benaderen voor een lezing aangezien wij veel van elkaar kunnen leren.

Workshops: Na het succes van vorig jaar hadden we ook dit jaar verschillende workshops op het programma staan! Samen met aan aantal bedrijven organiseerde wij workshops waarbij de benodigde anesthesiologische apparatuur op een praktische wijze werd uitgelegd. Daarnaast was er ook de kans om te oefenen met de apparatuur en vragen te stellen omtrent troubleshooting.

Simulatietrainingen: Briefing: de casus werd ingeleid en besproken met de hele groep (zowel deelnemers als observatoren). Specifieke leerdoelen? Je kon het aangeven bij de instructeur zodat er in een veilige setting geoefend kon worden! 

Uitvoering: het scenario werd uitgevoerd door de deelnemers waarbij zij theoretische kennis toepasten in een veilige leeromgeving. De participanten konden op deze manier ook (niet) technische vaardigheden binnen teamverband oefenen.

Debriefing: een evaluatie van het scenario werd met de hele groep deelnemers en observatoren uitgevoerd. Tijdens deze fase van de simulatietraining werd er klinisch geredeneerd en de theorie gekoppeld aan de praktijk. Men kon op dat moment van elkaar leren waardoor fouten en incidenten werden opgevangen.

Winkelmandje

U heeft nog geen producten toegevoegd